Цептеров музеј

Мапа

Оснивач (уз суоснивача ЗЕПТЕРИНВЕСТА) и власник госпођа Мадлена Зептер грађанка Београда и света, света и Београда, поклонила је свом родном граду још једну културну установу која је већ на почетку рада, због свог значаја и високог квалитета, постала место окупљања не само публике и љубитеља уметности нашег града већ и шире људи из региона и целога света. Одлуком Министарства културе Републике Србије ова установа је регистрована као први приватни уметнички музеј у Србији.

Отворен је 1. јула 2010. године у значајном архитектонском споменику, у историјском језгру града Београда и у близини највреднијих установа културе и образовања (Српске академије наука и уметности, Филозофског, Филолошког и Факултета ликовних уметности...) у Кнез Михаиловој 42.

Главна делатност МУЗЕЈА ЗЕПТЕР је да систематски прикупља, штити, чува, проучава, излаже и публикује дела уметности. Идеја је да се на једном месту нађу дела и уметници који могу да дочарају слику комплексне ликовне позорнице уметности у Србији друге половине 20. века и почетка новог миленијума.