Бомбонџија

Мапа

Начин производње, кување на отвореној ватри, коришћење само природних материјала није се променило од самог почетка рада. Сви производи су направљени од од потпуно природних састојака, по традиционалним рецептима, без хемијских додатака и погодни су за посну исхрану.

У радњи су још увек у употреби предратни калупи, модле, сецкалице, мешалице. Све се ради ручно, количине нису велике али је зато очуван квалитет. Млечне карамеле мешају се варјачом, ратлук се ради као некада,ручно се сече,затим се ваља у прах шећер и пакује.

Наши седмаци су посетили бомбонџију. Традиција производње ратлука,бомбона и лизалица породице Босиљчић дуга је преко 75 година и датира од далеке 1936.године. Наша школа има задовољство да се похвали сарадњом са овим бомбонџијом.