Тропикаријум

Мапа

Група ентузијаста са истинском жељом да љубитељима природе, живота, воденог, биљног и животињског света помогне у приближавању природи, очувању станишта рибица, биљака и ситних животиња и обучавању/едукацији и олакшавању њиховог чувања као кућних љубимаца.

Дугогодишње искуство наших сарадника у чувању кућних љубимаца, одржавању и исхрани, као и изради станишта за њих помоћи ће у упознавању са прелепим шаренилом биљног и животињског света планете.

У нашем Јавном акваријуму и тропикаријуму Београд можете видети рибице, водене и сувоземне биљке и ситне животиње са разних страна света као кућне љубимце. Поставка је намењена првенствено деци како би се упознали са шаренилом живог света наших и тропских вода, шума, прашума, пустиња и хладних мора.

Деца школског узраста могу видети највећи део школског програма уживо и упознати се са њиховим животом и исхраном као и условима чувања неких од њих као кућних љубимаца.

Студенти биолошких и ветеринарских факултета имају својеврстан практикум у ком могу проучавати екосистеме, рибе и животиње из свог програма као и упознавању са њиховим животима, начинима чувања исхране и лечења кућних љубимаца.